13 december 2013 St Luciaviering

St Luciaviering

St Lucia, het Feest van het Licht in de donkere tijd van het jaar, een feest dat we ieder jaar samen vieren want we willen licht zijn in de wereld van vandaag, de eerste en meest bijzondere taak van een lichtwerker. Wees daarom welkom op deze St Lucia-Lotusviering op één van de meest zachte krachtplaatsen van ons land, Geel, waar gedurende eeuwen en eeuwen psychisch zieken worden opgevangen in warme en eenvoudige gezinnen, een unicum in de wereld. Dit werk bloeit onder de hoede van een heilig krachtveld, het krachtveld van St Dymphna. Wij nodigen je uit om hiermee kennis te maken tijdens onze St Luciaviering aan de st Dymphnabron te Geel/Zammel en daarna in de St Dymphnakerk te Geel, waarbij we onder het schrijn met de relieken van St Dymphna kunnen doorkruipen, een nieuwe geboorte in het licht van de Nieuwe Tijd.

Deze kerk is nu ook één van de tentoonstellingsplaatsen van de tentoonstelling van Jan Hoet Middle Gate Geel, waar Hoet werken van psychiatrische kunstenaars naast bekende kunstenaars hangt, hiermee gaat Jan Hoet terug naar zijn wortels in Geel waar hij opgroeide en zij vader psychiater was. Kijk hier : http://www.dewerft.be/kalender/kalenderitem_fiche.asp?voorstelling=1858 Wie wenst kan deze tentoonstelling dan ook verder bezoeken.

We verwelkomen jullie aan de St Dymphnabron te Geel/Zammel op vrijdag 13 december 2013 om 13.30 u,

adres van samenkomst : St Dymphnakapel, Kapelhoek, Geel/Zammel (op Zammelseweg de straat Kapelhoek inslaan, op einde hiervan met kruising St Gerebernusstraat)

Lucia en Rudi, Tuin van de Moeder

Saint Dymphna Holy Card

St Dymphna

haar geschiedenis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s