Pelgrimsreis in de goede week naar de Maria Magdalenabasiliek

Magisch Bourgondië

Pelgrimsreis tijdens de goede week naar de Maria Magdalenabasiliek in Vezelay

21,22,23,24 april 2011

 

“Geliefden, wanneer je voelt dat het jouw tijd is, kom dan naar mijn crypte, daar onder de Kerk van het Licht, in de donkere schoot van de Moeder, daar zal Ik bij u zijn, u omhullen met mijn energie, u inwijden ……..” Maria Magdalena

We zijn blij jullie weer te kunnen uitnodigen voor een pelgrimsreis naar de prachtige Romaanse Basiliek van Maria Magdalena in Vézelay, deze mooie historische plaats aan het begin van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.
Wanneer ik aan deze plaats denk, dan vult mijn hart zich telkens met vreugde en licht, veel licht want deze kerk is gewoon licht. dit kun je zo duidelijk voelen. Het kleine stadje boven op de heuvel ligt dan ook in het Franse land van Avallon, met zijn beroemde nevelen, kijk maar op het kleine fotootje bovenaan.
 De prachtige romaanse kerk behoort tot het werelderfgoed van de Unesco. Samen bezoeken we de Mandorla, de Moederschoot waaruit Christus komt en dalen we af in de crypte met de relieken van Maria Magdalena. Hier vult de aanwezigheid van Maria Magdalena ons hart en verbinden we ons met haar in intense meditaties. Dit is een heilige plaats, sacraal, hier raakt de hemel de aarde en kunnen inwijdingen plaats vinden.
 
 
 
Eind april staat in Vézelay misschien al de Blauwe Regen of “les Glycines” in bloei. Dit is een prachtig schouwspel en jullie zullen verrukt zijn over het hotelletje dat ik voor jullie uitgekozen heb. Er staat namelijk een meer dan 200 jaar oude Blauwe Regen in de voortuin die in de lente heel de gevel tooit met een prachtige bloemenpracht. Het mooie pittoreske hotel ligt vlakbij de basiliek, zodat je deze abdijkerk kunt bezoeken zoveel je wenst. Meer zelfs, een krachtige leylijn die uit de basiliek komt, loopt onder ons hotel door zodat je hier de heilige tempelslaap kunt ervaren.
ons hotelletje met de prachtige Blauwe Regen, let op het mooie natuurwezen in de rechterbovenhoek
  
We vertrekken op witte donderdag 21 april 2011 om 7.30 u te Herentals, opstapplaatsen zijn mogelijk op de lijn Herentals-Luik, in de namiddag rijden we door het magische Bourgondië en komen we aan te Vézelay. We nemen onze intrek in de kamers.
In de vooravond brengen we een eerste bezoek aan de Maria Magdalenabasiliek, hier houden we een meditatie onder het tympaan en daarna wonen we de vespers bij gezongen door de Fraternité Monastique de Jérusalem, een jonge gemengde orde van zusters en broeders.
Daarna vrije tijd voor het avondmaal en nachtrust.
 
Op goede vrijdag zijn er vele vieringen in de prachtige kerk waarbij wij ons kunnen aansluiten. We bezoeken nu in het prachtige daglicht deze ware tempel van het licht en ik vertel jullie over de “lichtweg” die hier ieder jaar zichtbaar wordt met de zomerzonnewende. We mediteren in de crypte bij Maria Magdalena.
 
 
 
 
De volgende dag, stille zaterdag, gaan we op uitstap in de omgeving en brengen we een bezoek aan de H. Bernadette, wiens lichaam ongeschonden ligt in een glazen kist, haar krachtveld is waarlijk heilig en helend voor lichaam en geest.
Op Pasen vangen we onze terugreis aan na het ontbijt, zodat we ’s avonds terug thuis zijn.
 
Lucia en Rudi
*****                                                   *****                                            *****
 
 
Maria Magdalena in de basiliek van Vézelay
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s